21. juli 2023

Talenter dekorerer Musik i Lejet

Dansk sommer er kendt for sprøde, klare farver, der breder sig over hele paletten. Hos Musik i Lejet forsøger vi hvert år at fange det brusende hav, de lysegrønne skove og de rosa julinætter, når vi dekorerer årets festival. Kunst er essentielt for at skabe en festivals unikke udtryk, og hos Musik i Lejet er vi taknemmelige for de mange talenter, der hjælper med at danne festivalens visuelle identitet.

Har du lagt mærke til de smukke spejlinstallationer, der reflekterer solnedgangen på Tisvilde strand? Det er et værk, der er designet til Musik i Lejet af konceptkunstner, Joachim Høst. Installationens budskab er, at vi skal huske, at det verdensbillede vi ser, ikke altid er en refleksion af, hvordan virkeligheden faktisk forholder sig. Joachim mener, at vi har skabt en illusion om, at horisonten er lige, og af denne grund er spejlet ud mod havet deformt.

Hvis vi rykker ind på pladsen, er plakatdesigner Alexander Grabowski én af de kunstnere, der står for at dekorere årets festival. Alexanders bidrag til festivalen hedder “Post Culture”, og værket består af en række plakater, der udtrykker frygten for, at AI-teknologi en dag vil overtage menneskeheden. Kunstværket er designet af Alexander, men det er faktisk baseret på seks tekster, som AI har genereret om fiktive bands.

Tobias Jakobsen har også haft AI som muse i hans kunst til Musik i Lejet. Hvor Alexander har designet plakater, har Tobias malet store billeder af mangafigurer på vores vægge. Tobias har trænet en AI på mangamotiver, hvorefter AI har skabt et gennemsnit af de billeder, den er blevet præsenteret for. Resultatet er, at nogle dele af mangafigurerne er blevet helt deforme. Tobias’ formål med værket er at vise, hvad “kold kode kan gøre ved en krop”.

Den tribune, du sidder på, når du lytter til koncerter, er faktisk også kunst. Tribunen er nemlig designet af de to søstre, Marie og Anna Tange. Søsterduoen har forsøgt at fange det højaktuelle Barbie-univers, der dyrkes i forbindelse med den nye spillefilm om samme. Titlen på værket er Barbie Badeland, og de seje damer har forsøgt at fange titlens stemning gennem sjove, farverige motiver, der alle er blevet til gennem freestyle.

Når du skal have et overblik over programmet på Musik i Lejet, så er det endnu en gang kreative hjerner, der har stået for visualiseringen. Signe Borch, Smilla Bildsøe og Kathrine Elfort er de tre kunstnere bag Musik i Lejets skønne programvæg, og det er faktisk Signe Borch, der har haft ansvaret for programvæggen de seneste fem år. Visualiseringen er ment til at ligne havets brusende bølger og dermed fange stemningen af den skønne, rå sommer i Tisvildeleje.

Bølger og spejle går igen som motiv i Astrid Marie Eskes værk, som du finder bagved tribunen. Astrids værk er svært at overse, da det strækker sig over én lang, lyseblå væg. Væggene er dekoreret med spejle i bølgeforme, og ligesom med værket, der viste Musik i Lejets program, ønsker Astrid også at fange de skønne naturrige omgivelser, der omgiver festivalen.

Helheden eksisterer kun på grund af detaljen. Vi håber, I har lyst til at gå på opdagelse på Musik i Lejet.

God fornøjelse!