17. april 2023

Legendariske Jazzhouse genopstår på Musik i Lejet

Magien fra Jazzhouse i København genopstår nu helt eksklusivt i Tisvilde

Magien fra Jazzhouse i København genopstår nu helt eksklusivt i Tisvilde

Det er en lige tidslinje der kulminerer til sommerens festival i Tisvilde. Folkene bag Jazzhouse i København i 90’erne tog en bid af magien med til Tisvilde Bistro i årene efter, og nu samles det originale hold fra dengang, og genskaber Jazzhouse på Musik i Lejet. High class møder diskokugle, og cozy aftenstemning med duge og bordlamper møder nightclub. Ligesom i de gode gamle dage i Niels Hemmingsens Gade i København.

”Hele ideen bag Tisvilde Jazzhouse er også at skabe et univers for festivalens ældre publikum, der for mange var en stor del af deres ungdom” -Jesper Wahlberg, tovholder Jazzhouse Tisvilde

Dermed genopstår 90´ernes vigtigste klub på Musik i Lejet og rykker ind med hele det gamle succeshold af bartendere og dj´s. Klubben havde en særlig tilknytning til Tisvildeleje, for en række af hovedkræfterne overtog Bio Bistro i midten af halvfemserne og lokkede hele deres stampublikum derop for at nyde sommeren, god mad og ubekymrede nætter. Mange af dem købte sommerhus i byen og stiftede siden Kanonhalløj, så Jazzhouse har på mange måder været med til at definere det nye Tisvilde. ”Jazzhouse åbnede i 1991 og blev samlingssted for musikere, skuespillere og filmfolk,” fortæller Martin Kongstad, en af de originale dj´s fra dengang. ”Det var før networking; man tog bare sit bedste tøj på og hang med i baren, og hvis man havde det sjovt med dem ved siden af, kunne det være, at man en dag skrev en film sammen.”

Martin Kongstad: ”Jeg ved, at folk ikke har glemt at feste”

Hver aften vil der først være et liveband, som for eksempel Ibrahim Electric, moderne funky jazz med musikere, som altid var at finde i baren på Jazzhouse. Efter bandet spiller en af de oprindelige dj´s, og det bliver genhør med nogle af de store hits fra Jazzhouse.

”Vi skabte vores egne hits, og det var numre som Connected med Stereo MC´s eller Cantaloup med US3, og så var vi glade for halvfjerdsernes funk og disco og spillede masser af Stevie Wonder, Brecker Brothers og Earth, Wind & Fire og en masse ny musik i samme stil som Jamiroquai og Justin Timberlake,” siger Martin Kongstad.

Idéen er at genskabe den særlige varme stemning fra dengang og få hele teltet til at danse.

”Jeg glæder mig som et lille barn til at spille og håber at se en masse fra det gamle publikum og deres teenagebørn. Jeg ved, at folk ikke har glemt at feste,” afslutter han.