9. maj 2023

Musik i Lejet serverer et madprogram i kulinarisk særklasse. Bon appétit!

Til sommer kan strandfestivalens gæster glæde sig til at nyde et måltidsmekka af streetfood fra flere verdenshjørner og til alt slags madhumør: oplev alt fra overdådige østers og kaviar til klassiske, knasende kyllingeburgere. Om du spiser med kniv og gaffel, pinde eller hænder står dig frit for. Læs om, hvad du kan sætte tænderne i til juli.

Hele madprogrammet for 2023

ITALIAN STREET TREATS X HOOKED X GASTROTRUCKEN X CRISP X KIIN KIIN X MIL-PØLSEN X SMÆSKESTEG X OLIOLI X YOBURGER X JURA’S PANCAKES X ØKO POP X SEPIA CLUB X BOUTIQUE FISK X MAMTI X DEPANNEUR X HANSEN IS X EDEN JAXX

Forener køkkener fra flere kontinenter

En dansk flæskestegssandwich, en amerikansk grillkylling, et italiensk pastaeventyr, irakisk gademad eller en thailandsk wok, der bider i tungen. Alt sammen mad fra flere forskellige kontinenter og kulturer som skal stimulere smagsløgene på Musik i Lejet til sommer. Heriblandt kan nævnes den anmelderroste Michelin-restaurant Kiin Kiin, der har opnået stor succes samt det nye skaldyrskoncept Sepia Club med køkkenchef, Jesper Steffen i front, kendt fra blandt andet The Pescatarian, som også har udmærket sig på den danske madscene.

Uanset tradition og kultur, vækker madboderne appetitten fra fem fælles fokusområder: kvalitet, økologi, bæredygtighed, lokale råvarer og en opmærksomhed på forskellige generationer. Det fortæller Morten Drachmann, Ansvarlig for Musik i Lejets madprogram.

“Om man serverer autentisk italiensk pasta, danske Venø-østers eller klassiske juicy festivalburgere i alle afskygninger, er opmærksomheden på de fem fokusområder helt centrale. Eksempelvis skal alle 17 madboder leve op til et krav om 100 procent økologi for frugt, grønt og mejeri, de skal tilbyde mindst én vegetarisk ret og have et velsmagende alternativ til de mindste. Desuden har festivalen igen år et øget fokus på at mindske engangsplastik, og al drikkeemballage er derfor genanvendeligt,” siger Morten.

Alt godt fra havet

Festivalgæsterne kan også dykke ned i havets spisekammer og smage friskfanget fisk og skaldyr. Nyd for eksempel østers fra Sepia Club, mørksej i sprød panko fra Hooked og de ikoniske fiskefrikadeller fra Boutique Fisk.

Til den søde tand

Madboderne leverer også på øverste hylde, hvad angår dessert på menuen. Smag blandt andet lune crepes fra Jura’s Pancakes, der har taget Danmark med storm siden 2009. Rumler maven efter is, må du forbi Hansen Is, der serverer de sprødeste vafler med flødeis som smager af sommer.